fallback

Silbensko kulturno ljeto - Silba Summer Festival

Silba/Foto: Mihaela Miškić

Typography

Silbensko kulturno ljeto ide dalje! Slijede koncerti Emily, The Messengers i veliki koncert HRT-ovih simfoničara!

Manifestacija Silbensko kulturno ljeto - Silba Summer Festival od 14. srpnja na Silbi započinje s top programima, a središnji ovoljetni događaj bit će 17. srpnja uz prvi i povijesni nastup Simfonijskog orkestra HRT-a na koncertu “Hommage à Bruno Bjelinski & Igor Kuljerić“. No prije toga, za sjajnu glazbenu uvertiru u ovaj vikend pobrinula se pjevačica Emily, koja je 13. srpnja u 22 sata održala koncert ispred kampanela, uz program evergreena. 14. srpnja, na silbensku ljetnu scenu izaći će popularni zagrebački gospel zbor The Messengers, pod vodstvom Matije Škvorca.

„Bringing you the good news“ glavni je slogan Messengersa s kojim premijerno nastupaju na Silbi, pronoseći upravo dobre vibracije i pozitivnu atmosferu. Sastav je to koji okuplja istinske zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, dodaje jazz standarde, izvodeći ih na svoj specifičan i prepoznatljiv način.

17. srpnja u 21 sat, u Galeriji Marija Ujević – Galetović, u čast dvojici skladateljskih velikana održat će se povijesni koncert “Hommage à Bruno Bjelinski & Igor Kuljerić“, koji je ujedno i najspektakularniji koncert ovogodišnjeg Silbenskog kuturnog ljeta – Silba Summer Festivala. Posebnu dimenziju dat će mu nastup Ivane Bilić Kuljerić u ulozi solistice u djelu svojega oca, Folk Art II iz 2003., čija je ujedno koautorica, te vodstvo maestra Alana Bjelinskog koji će ravnati Simfonijskim orkestrom HRT-a, te će uz ostalo, predvoditi izvedbu 9. simfonije njegova oca Brune, posvećene upravo otoku Silbi. Na programu je i Kuljerićev Silbenski tanac.

„Ove smo godine u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta priredili izuzetno bogat program, s više od stotinu različitih glazbeno-scenskih izvedbi, sportskih događaja, kazališnih predstava za djecu i odrasle uz gostovanje međunarodnih i domaćih umjetnika. Pripremamo vam i ljetno kino pod zvijezdama i još mnoštvo iznenađenja. Od ovog vikenda, naša Silba postaje prava meka glazbenika, umjetnika, performera i prije svega svih iskrenih ljubitelja naše prirode u ovom našem malom raju“, poručuje Kristijan Lopac, predsjednik Turističke zajednice mjesta Silba. 

Sve programe manifestacije Silbensko kulturno ljeto - Silba Summer Festival možete pratiti na službenoj FB stranici Turističke zajednice mjesta Silba:

https://www.facebook.com/TZSilba/

U subotu, na relaciji Zadar-Silba doputujte katamaranom uz Miatours u 14 sati, ili Catmaran Line u 16 sati.