fallback

Mladom pijanistu Ivanu Bobiću Grand Prix na međunarodnom natjecanju u Makedoniji

Mladom pijanistu Ivanu Bobiću Grand Prix na međunarodnom natjecanju u Makedoniji

Typography

Mladi varaždinski pijanist i skladatelj Ivan Bobić, student četvrte godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i korepetitor suvremenog plesa i baleta u vinkovačkoj glazbenoj školi Josipa Runjanina, osvojio je prvo mjesto (100/100 bodova) na natjecanju „Art In Veles“ u Makedoniji u kategoriji klavir, kao i nagradu „Grand Prix“ kao sveukupni pobjednik natjecanja.

Mladi je varaždinski pijanist na natjecanju, uz klasičan repertoar, praizveo i svoju klavirsku sonatu „Uspavanka djetinjstvu“. U njoj dječje melodije izvodi na moderan način, primjenjujući proširene tehnike sviranja, donoseći time melodijske i konceptualne novitete u izvođenje moderne klasične glazbe.

- Zahvaljujem organizatoru festivala, prof. Lazaru Atanasovu, na srdačnom gostoprimstvu, zatim pokrovitelju festivala maestru Lazaru Miletiću, ravnatelju Darku Domačinoviću i dekanici Heleni Sablić-Tomić na logističkoj potpori, svojoj prvoj profesorici Barbari Bego Bojić i prof. Konstantinu Krasnitskom, a ponajviše prof. Yuliyi Krasnitsky, koja me pripremala za natjecanje, veli mladi varaždinski pijanist.