fallback

Genesis suita ove subote na glavnom varaždinskom trgu

Genesis suita

Typography

Nakon prošlotjednog odličnog nastupa učenika varaždinske Glazbene škole u Ravensburgu, ove subote, 14. travnja u 18.30, mladi varaždinski glazbenici sa svojim kolegama iz Ravensburga- grada prijatelja, izvest će Genesis suitu i na glavnom varaždinskom trgu-Trgu kralja Tomislava.

Djelo je to engleskog skladatelja Tolge Kashifa koje donosi obradu pjesama grupe The Genesis, a višestavčana suita sastoji se od sedam stavaka koje nose imena poznatih pjesama engleskog rock banda u izvođenju mješovitog zbora, te gudačkog i puhačkog orkestra.

Na velikoj pozornici na Korzu predstavit će se 70-tak učenika varaždinske Glazbene škole i 50-tak njihovih kolega iz Ravensburga pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera izvest će suitu koju je 2010. godine Londonski simfonijski orkestar izveo 2010. godine. Organizatori najavljuju pravi spektakl na koncertu pod vedrim nebom koji će potrajati 60-tak minuta, a koji će biti i središnji dio proslave 190. godina Varaždinske glazbene škole, koja se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović održava cijele ove godine.