fallback

Cold Snap snimio novi album All our sins u Danskoj

Cold Snap snimio novi album All our sins u Danskoj

Typography

– Naš novi album je snimljen i poslan izdavačkoj kući.

Obavijestit ćemo vas o datumu izdanja i ostalim novostima čim to budemo znali. Ne možemo dočekati da ponovo budemo na cesti i podijelimo nove pjesme sa svima. Već smo potvrdili nastupe na nekoliko ljetnih festivala, a datume cijele turneje objavit ćemo čim ih dogovorimo – izvijestio je jamačno najpoznatiji hrvatski metal bend Cold Snap, koji se nedavno vratio sa snimanja iz studija Antfarm u danskome Aarhusu, kako su rekli, mirnom gradu u kojem se stvara opasna metal glazba.

Njihov četvrti album zove se „All our sins“, a snimili su ga za etiketu Arising Empire, podružnicu slavnog Nuclear Blasta, s producentom Tueom Madsenom, koji je radio s bendovima kao što su Meshuggah, Dark Tranquillity, The Haunted, Mnemic, Hatesphere, Ektomorf, Cataract, Exmortem, Born from Pain i Sick of It All. Album će u fizičkom i digitalnom obliku izaći u lipnju i bit će u prodaji diljem svijeta.

Ovo je prvi put da su muzičari iz Cold Snapa išli kod Tuea Madsena, naime, dosad je on dolazio u Zagreb u studio Morris, gdje bi snimali album, no nisu se mogli posvetiti radu koliko su željeli jer im je bilo teško uskladiti se zbog poslovnih obaveza. Sad su se u potpunosti mogli posvetiti onome u što vjeruju.
– Sada znamo koliko je to važno i drago nam je što smo se odlučili za to. Sigurni smo da će se odlična atmosfera iz studija čuti i na albumu – rekli su za medije.

Ove godine slave 15 godina rada i planiraju tijekom ljeta odsvirati 15 festivala u Europi te najesen otići na europsku turneju, u sklopu koje će odsvirati oko 20 koncerata. Već su potvrdili za veliki festival MetalDays u Sloveniji, gdje sviraju na glavnoj pozornici, a na nekim festivalima u Njemačkoj bit će predstavljeni kao glavni bend festivala , najavljuju.

Podsjetimo, bend je ostao bez dobrog dijela članova iz početne postave, s kojima su snimili tri pjesme za novi album, no Jan Kerekeš i Zoran Ernoić kažu da su velik posao obavili novi gitaristi Zdravko Lovrić i Dorian Pavlović, koji su zajedno osmislili odlične riffove i sve pripremili za snažne bubnjeve i bas, a kvalitetni tekstovi nose svoje poruke i bore se protiv svega negativnog.

Jan Kerekeš otkrio je da im je na ovom albumu nadahnuće došlo i iz književnosti, knjige Črna mati zemla.
– To mi je najbolja knjiga koju sam pročitao i preporučam ju na svakom koraku apsolutno svima, jednako kao i predstavu u ZKM-u. Hešto i Pujto su upravo ono o čemu govore i naše pjesme na novom albumu, o unutarnjim demonima, o onom što mislimo, što poduzimamo, kako se osjećamo i zašto sve to najčešće ne pokazujemo. Hešto i Pujto je prva pjesma na novom albumu “All Our Sins” i definitvno će razvaliti svakog tko pojača zvuk do kraja – otkrio je Jan Kerekeš.