fallback

„Moji drugi istarski puti“

„Moji drugi istarski puti“

Typography

Knjiga „Moji drugi istarski puti“ autora Radovana Brlečića predstavljena je u dvorani „Kraluš“ Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

Putopis su predstavili nakladnik i grafički urednik Ivica Kukovačec, urednik dr. sc. Ivo Kalinski i autor Radovan Brlečić.
„Već pri prvom dodiru s knjigom čitatelji će uvidjeti da je Istra bogata zemlja, kulturna, zemlja mora i pomoraca, zemlja maslina, sira i vina. Zadovoljstvo mi je bilo surađivati u projektu stvaranja knjige, jer jednom kad krenete s čitanjem prvog odlomka knjige, željno očekujete novo poglavlje.

Toliko lirskoga, toliko slikovitosti vas jednostavno zaokupi i doista se nađete u tom podneblju. Osim jezičnog bogatstva, knjiga obiluje mnoštvom bibliografskih podataka pa bismo ja mogli nazvati gotovo enciklopedističkim štivom. Unatoč tome, tekst je čitljiv i pitak. – istaknuo je Ivica Kukovačec.

Urednik Ivo Kalinski autora Radovana Brlečića nazvao je modernim homo viatorom, koji nikada neće do kraja iscrpsti svoje putopisanje i hodanje, osobito po Istri.
U knjizi je riječ o putovanju tek jednim dijelom Istre i to onim zapadnim, objasnio je Brlečić. Nakon što se školovao u Pomorskoj školi u Puli, Istra postaje njegov drugi dom. Nakon odlaska u mirovinu počeo se baviti putopisanjem. Prvi njegov putopis „Istarski puti opet i iznova“ objavljen je 2014. u povodu stogodišnjice „Istarskih puti“ Franje Horvata Kiša. Potom je napisao „Sim pa tam po Prigorju i falačecu k njemu pridržečega Hrvatskog zagorja" 2015. godine.

Novi putopis „Moji drugi istarski puti“ čitatelje vodi na put po zapadnom dijelu Istre. Pritom donosi mnogo zanimljivih i često manje poznatih podataka prikupljenih na putovanju koji se odnose na sve segmente života Istre.

Knjiga „Moji drugi istarski puti“ objavljena je u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina . U sklopu promocije knjige, otvorena je izložba slika akademskog slikara Alfreda Freddyja Krupe "Boje vjetra" koja se može pogledati do 13. ožujka u Galeriji „Kraluš“ Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.Na predstavljanju knjige nastupili su pijanistica Branka Grakalić i gitarist Toni Iveković a dramski umjetnik Dubravko Sidor, čitao je ulomke iz knjige.

Foto: Valentina Ciganić