fallback

Gradska knjižnica i čitaonica ‘’Metel Ožegović’’ - 28. rujna, u 19 sat: promocija zbirke pjesama „Patetika“, Tomislava Dretara

Patetika - pozivnica

Typography

Gradska knjižnica i čitaonica ‘’Metel Ožegović’’ Varaždin i Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu u četvrtak, 28. rujna u 19 sati pozivaju sve zainteresirane u Studijsku čitaonicu Gradske knjižnice, Varaždin, Trg slobode 8a na predstavljanje zbirke pjesama Patetika (Kanaan) autora Tomislava Dretara.

Zbirku će predstaviti: recenzent dr. sc. Ivan Čehok, urednik mr. sc. Ernest Fišer i autor. Odabrane autorove pjesme čitat će dramski umjetnik Marinko Prga.
Tomislav Dretar mladi je varaždinski pjesnik, rođen 1996. godine, a zbirka Patetika (Kanaan) autorov je pjesnički prvijenac, u koji je uvrštena većina njegovih pjesničkih uradaka nastalih u razdoblju od 2014. do 2017. godine.

Pjesme ove zbirke karakterizira ironijski, a nerijetko i sarkastični odmak od uočenih anomalija i puke patetike svakodnevne zbilje, u potrazi za punijim smislom ljudske egzistencije i uloge umjetnosti/poezije u shvaćanju sebe i svijeta.