fallback

Ugledna muzikologinja i diplomatkinja dr. sc. Zdenka Weber predstavlja se u sklopu Srijede u Muzeju

Typography

U sklopu Srijede u Muzeju, 1. veljače, predstavlja se dr. sc. Zdenka Weber, ugledna muzikologinja i diplomatkinja koja, nakon 45 godina muzikološkog i glazbenopublicističkog rada te 20 godina provedenih u službi hrvatske diplomacije, od nedavno uživa status umirovljenice.

Njezin bogat i raznovrstan profesionalni put rezultirao je brojnim studijskim i radnim boravcima u inozemstvu, u Parizu, Berlinu, Tokiju, Beču te u mnogim drugim europskim i izvaneuropskim državama, kao i s više od 3500 objavljenih glazbenopu-blicističkih, znanstvenih i diplomatskih tekstova.

Kako bi varaždinsku javnost pobliže upoznala s rezultatima svoje djelatnosti, dr. sc. Weber pripremila je izlaganje pod nazivom "Moj život govori mnoge jezike", u kojemu će govoriti o svojem profesionalnom putu, o glazbenom životu u gradovima u kojima je studirala, živjela i radila te diplomatskom poslu opunomoćene ministrice. U tome zvanju, koje je ostvarila radeći u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH u hrvatskim veleposlanstvima u Berlinu i Beču, bila je zadužena za kulturu, znanost i obrazovanje, a u Beču još i za suradnju s Gradišćanskim Hrvatima.

Dr. sc. Zdenka Weber dobitnica je niza nagrada i priznanja, francuska je Vitezica umjetnosti i kulture, dobitnica nagrade Grada Varaždina i Varaždinske županije, a kao rođena Varaždinka trajno je vezana uz svoj rodni grad, čije je kulturne vrednote također promicala u sredinama u kojima je radila.

Predavanje, zamišljeno ujedno i kao svojevrsna „šetnja“ svijetom, održava se u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), od 19 sati, a ulaz je besplatan.