fallback

Maestralan koncert nuSynergetic Orchrestra i učenika Glazbene škole ispred Županijske palače

Maestralan koncert nuSynergetic Orchrestra i učenika Glazbene škole ispred Županijske palače

Typography

nuSynergetic Orchestra i učenici Glazbene škole u Varaždinu maestralno su odradili svoj prvi open air koncert.

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije brojni posjetitelji ovog otvorenog koncerta koji se održao 12. rujna, ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu uživali su u majstorijama talentiranih glazbenika.

U sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika izveden je opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra. Na ovaj način učenicima Glazbene škole otvara se prilika da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama kojima se ne bave u školskim klupama.

- Ovo je zaista jedan od najatraktivnijih programa u sklopu proslave Dana Županije što se vidi i po publici koja se ovdje okupila u ovako velikom broju. Naši glazbenici pripremili su zaista odličan program publika je uživala, a izvođačima iskrene čestitke na predivnim izvedbama – naglasila je Natalija Martinčević.

Glazbena škola Varaždin, jedna je od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj. Svoj fokus stavlja na djecu, mlade ljude, građane Varaždinske županije i ljubitelje glazbe.

- Drago mi je da smo početak nove školske godine započeli ovim prekrasnim koncertom na Franjevačkom trgu. Varaždinska županija osnivač je Glazbene škole i drago mi je da možemo kao poklon za njezin Dan dati i naš koncert. Bez prepoznavanja kvalitete, bez ulaganja u mlade ljude, bez prepoznavanja rada profesora ovog koncerta ne bi bilo. – naglasio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Orkestar od 2016. godine djeluje kao sastavni dio Udruge nuSynergetic koja kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi i multidisciplinarnosti na području kulture, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.

nuSynergetic Orchestra 5

nuSynergetic Orchestra 29

nuSynergetic Orchestra 32