fallback

Međunarodni dan mladih

Ilustracija

Typography

Međunarodni tjedan mladih pod službenim je pokroviteljstvom UN-a od 1999. godine, a ovogodišnja službena tema je Sigurna mjesta za mlade.

Sigurna mjesta za mlade omogućavaju neometano kreativno razvijanje mladih, kao i mogućnost da postanu aktivni građani, da su uključeni u sportske aktivnosti te sudjeluju u razvijajanju politika za mlade. Također, sigurna mjesta za mlade omogućuju društvenu inkluziju marginaliziranih i osjetljivih skupina, bez obzira na rasu, etničko ili rodno pripadanje. Digitalni prostor za mlade sve više zauzima mjesto u njihovu životu te je veoma bitno i taj prostor učiniti sigurnim.

Organizacije mladih i za mlade s područja Varaždina, u suradnji s inicijativom Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2021., Savjetom mladih Grada Varaždina, Gradom Varaždinom i Pučkim otvorenim učilištem organiziraju cjelodnevni program 11. kolovoza. Ovim putem pozivamo vas da se uključite u program koji su pripremili: udruga savjetovališta „Uz tebe sam“, udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.), airsoft udruga Rebellion, VANIMA, udruga MOP i Društvo psihologa Varaždin.

PROGRAM 11. KOLOVOZA 2018.

9 - 12 ispred FOI-a
Sajam: Promocija aktivnosti organizacija mladih i za mlade
19 - 19:30 dvorište palače Sermage
Predstavljanje rezultata upitnika Je li grad Varaždin sigurno mjesto za mlade?
19:30 - 20:30 dvorište palače Sermage
Tribina: Je li Varaždin sigurna okolina za mlade? Prihvatimo različitosti!
21 – 22:30 dvorište palače Sermage
Predstavljanje eksperimentalno-dokumentarnih filmova varaždinskih autorica:

  • Starci / Home is where my age is – Anja Strelec i Tomislava Jukić
  • Jedan dan / One day – Ana Sever
  • Zauvijek / Forever – Monika Rusak

22:30 – 03 dvorište palače Sermage
DJ Dabi (ZG) slobodan ulaz