fallback

Grad Varaždin donirao Pučkoj kuhinji 75.000 kuna

Typography

Grad Varaždin će u prvom tromjesečju ove godine donirati Caritasu Varaždinske biskupije 75 tisuća kuna. Ugovor o donaciji potpisali su gradonačelnik Goran Habuš i ravnatelj Caritasa Ante Šola. U ugovoru se navodi da se donirana sredstva smiju iskoristiti isključivo za financiranje djelatnosti Pučke kuhinje.

Varaždinski Caritas dnevno priprema obroke za više od 300 korisnika. Na godišnjoj razini to je oko 104.800 obroka. Ravnatelj Caritasa Ante Šola ističe da je donacija Grada Varaždina vrlo važna za funkcioniranje pučke kuhinje.

- Iz župa se prikupi hrana u vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, no potrebno je dokupljivanje mesa kako bi obroci bili kvalitetniji, a potrebno je plaćati i režijske troškove pa je svaka donacija dobrodošla. – ističe ravnatelj Caritasa.

- Grad Varaždin, unatoč neizglasavanju proračuna i uvedenim mjerama privremenog financiranja našao je načina kako Caritasu osigurati neophodna sredstva za funkcioniranje, odnosno za ispunjavanje zakonske norme brige za prehranu socijalno ugroženih građana, ističe gradonačelnik Goran Habuš.

Grad Varaždin iskazuje punu odgovornost i humanu solidarnost s građanima u potrebi i Grad je uvijek bio spreman pridonijeti radu Caritasa. Na godišnjoj razini Grad Varaždin već dugi niz godina u proračunu za to predviđa po 300 tisuća kuna, a uz to o potrebama socijalno ugroženog stanovništva brine i na mnogo drugih načina. To se očitovalo između ostalog i u pomoći biskupiji u gradnji novog Caritasovog doma koji je u izgradnji na Banfici i koji bi trebao biti završen do listopada ove godine.