fallback

Booking.com objavljuje da je dosegnuo rekordnu brojku od pet milijuna registriranih smještajnih jedinica u kućama za odmor, apartmanima i drugim jedinstvenim smještajnim objektima

Les 3 Chalets Courchevel

Typography

Uz 30% globalnih putnika koji žele iskusiti alternativni smještaj u 2018., Booking.com nastavlja napredovati u toj kategoriji kako bi zadovoljio potražnju potrošača.

Booking.com je objavio da je dosegnuo rekordnu brojku od pet milijuna smještajnih jedinica u kućama za odmor, apartmanima i drugim jedinstvenim smještajnim objektima.

Uz više od pet milijuna registriranih smještajnih jedinica u toj kategoriji, Booking.com ostaje globalni lider u ponudi raznolikog smještaja – od tradicionalnih hotela i kuća za odmor, vila, apartmana i ryokanija – više od bilo koje druge putničke platforme. Štoviše, broj alternativnih smještajnih jedinica registriranih na Booking.com-u unutar te kategorije porastao je za 27% u odnosu na prethodnu godinu te raste brže od ponude tradicionalnih opcija kao što su hoteli, moteli i resorti.

Prema nedavnom istraživanju koje je Booking.com proveo 2017. godine na više od 57.000 putnika iz 30 tržišta, 30% ispitanika navelo je da u 2018. žele boraviti u apartmanu, aparthotelu ili kondo-apartmanu – dodatni dokaz da je potražnja putnika za smještajem koji nije isključivo hotel i dalje velika. Štoviše, u drugom istraživanju koje je Booking.com proveo 2017. godine na 19.000 putnika iz 26 zemalja, jedan od pet ispitanika (21%) naveo je da će razmisliti o dodavanju vlastitog doma na stranicu za rezerviranje smještaja tijekom naredne godine.

„Znamo da putnici vole istraživati razne vrste smještajnih objekata, uključujući sve od apartmana do kućica na drvetu”, rekao je Olivier Grémillon, potpredsjednik u Booking.com-u koji upravlja poslovnom strategijom u odjelu za kuće za odmor i apartmane. „Jako smo se trudili da dodamo što više nevjerojatnih kuća za odmor i apartmana na svoju platformu što je prije moguće, kako bismo osigurali izbor i raznolikost za kojima naši putnici teže. Definitivno se ponosimo ovom rekordnom brojkom i nastavit ćemo poboljšavati našu vodeću poziciju u ovoj branši. Bez obzira na vrstu doživljaja koje naši putnici žele iskusiti, naš je cilj da ih povežemo s jedinstvenim smještajem koji odgovara svim njihovim potrebama.”

Svih 5 milijuna smještajnih jedinica registriranih na listi kuća za odmor, apartmana i drugih jedinstvenih smještaja na Booking.com-u, bez obzira radi li se o apartmanu u Chicagu, smještaju s doručkom u Toskani ili vili na Baliju, moguće je trenutačno rezervirati, i to bez rezervacijskih naknada, ikada.

O Booking.com-u:

Booking.com B.V. osnovan je 1996. godine u Amsterdamu te se od male nizozemske startup tvrtke razvio u jednu od najvećih online tvrtki na svijetu. Booking.com je dio Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG) i broji više od 17.000 zaposlenika u 198 ureda i 70 zemalja diljem svijeta.

Naša je misija omogućiti ljudima da proputuju cijeli svijet. Stoga ulažemo u digitalnu tehnologiju kojom im nastojimo olakšati putovanja. U Booking.com-u nudimo najveći izbor nevjerojatnih smještajnih objekata, uključujući apartmane, kuće za odmor i obiteljske objekte s doručkom pa sve do resortova s 5 zvjezdica, kućica na drvetu pa čak i iglua. Booking.com stranica i mobilne aplikacije dostupne su na 43 jezika, uključuje ukupno 27 milijuna registriranih smještajnih jedinica, i nude više od 130.000 odredišta u 227 zemalja i teritorija diljem svijeta.

Na našoj se platformi svaki dan rezervira više od 1,5 milijuna noćenja. Bez obzira na to putuju li poslovno ili privatno, putnici mogu brzo i jednostavno rezervirati savršen smještaj, bez naknada za rezervaciju i uz jamstvo vraćanja razlike u cijeni. Uz naš tim korisničke službe, korisnici mogu kontaktirati Booking.com 0-24 i zatražiti podršku na 43 jezika, u bilo koje doba dana ili noći.