fallback

Od Zimmer Frei do Airbnb-a - Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

Od Zimmer Frei do Airbnb-a - Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

Typography

2. listopada u 19:30 sati, Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak, Trg Sv. Trojstva 19, Ludbreg.

Razmišljali ste o turizmu u svojem domu?

Zbog izuzetnog značaja turizma na ukupni gospodarski, kulturni, sociološki, obrazovni i svaki drugi vid Hrvatskog društva i države svakodnevno smo opterećeni brojkama o noćenjima, dolascima, potrošnji, ulaznicama, izlaznicama, letovima, putnicima, graničnim gužvama, kilometrima i metrima… Ponekad nam se čini da je Državni zavod za statistiku krovna turistička institucija. A gdje je u tim milijunskim brojevima Varaždinska županija, odnosno ludbreški kraj?

Najveći udio u ponudi smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj predstavlja obiteljski smještaj jer do sada neiskorištene privatne nekretnine postaju potencijalno komercijalno isplative upravo kroz turizam.

Zahvaljujući pojavi modernih on-line platformi kao što su Airbnb i Booking.com, lokalnim nekretninama, obiteljskim stanovima, kućama, vikendicama i klijetima ulazimo na globalno turističko tržište. Kakav smještaj ponuditi putniku 21. stoljeća, kolika su ulaganja, igra li lokacija važnu ulogu, kako se profilirati i pronaći svoju nišu, koji su trendovi u oglašavanju privatnog smještaja, kako nam ulazak u turističke vode mijenja privatne živote na bolje, te koji su primjeri dobre prakse koji nas inspiriraju da 'ulovimo val' i priključimo se svjetskim trendovima?

Na ova i brojna druga pitanja pokušat ćemo zajedno odgovoriti na tribini u Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu 2. listopada.

Predavanje na inicijativu županijskog vijećnika Krešimira Horvata iz Ludbrega organizira Turistička zajednica Varaždinske županije, a sudjeluju:

Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije

Martina Marčec, privatni iznajmljivač